Importanta vaccinurilor pentru sanatate

Avand vaccinurile la zi, nu este important numai pentru persoana vaccinata, este important pentru noi toti ca o comunitate pentru prevenirea infectiilor si, prin urmare, a cresterii imunitatii grupului.

De ce este atat de important sa ne vaccinam? Desi unii se tem de vaccinuri, functia lor este sa ne protejeze. Prin plasarea lor in organism, se genereaza anticorpi care actioneaza pentru a ne proteja de contactele viitoare cu agenti externi.

In acest fel, evitam infectarea sau boala impotriva careia ati fost vaccinati. Aceasta este una dintre cele mai importante masuri sanitare si un beneficiu mai mare pentru oameni, deoarece acestea permit prevenirea si controlul bolilor care pot avea consecinte fatale.

Importanta vaccinurilor pentru sanatate

De ce este atat de important ca vaccinarea sa fie actualizata?

Mentinerea unui program adecvat si actualizat al vaccinarii este esential. In special la copiii de varsta frageda si ar trebui sa continue pe tot parcursul vietii. Nu numai ca urmareste sa protejeze persoana care primeste vaccinul in mod direct, dar si pe cei care se afla in mediul ei.

Aceasta este ceea ce se numeste imunitate de grup, care se realizeaza numai prin mentinerea schemei de vaccinare corespunzatoare pentru prevenirea unor boli, cum ar fi:

-variola
-pojar
-poliomielita
-difterie
-hepatita B

Succesul acestor programe a fost astfel incat, datorita unui control exhaustiv si aplicarii campaniilor de vaccinare macro, aceste boli care au decimat anterior populatii intregi, au fost eradicate.

Prin urmare, este foarte important ca vaccinurile sa nu fie considerate a fi ceva care se face in stadiul sugarilor. Ulterior, trebuie adaptata o schema de vaccinare. In acest mod, este posibila imbunatatirea sistemului imunitar al persoanei si prevenirea izbucnirii bolilor care au fost deja controlate. Conform cifrelor obtinute de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), utilizarea vaccinurilor reuseste sa evite 2 pana la 3 milioane de decese pe an. (Citeste si alte articole care te-ar putea interesa peĀ 8h.ro.)

4 months ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *