Cum sa-ti faci prieteni noi

Chiar si pentru persoanele cele mai extrovertite, intalnirea cu noi oameni poate fi dificila. Multi oameni ar dori sa aiba mai multi prieteni, dar nu fac nimic pentru a-i obtine, deoarece ei cred ca ar trebui sa recunoasca esecul lor social. Pana la urma se presupune ca la o anumita varsta ar trebui sa avem un grup de prieteni, nu?

Realitatea nu este asa. Exista multe motive pentru care cineva se simte singur: o mutare in alt oras, o relatie romantica care i-a instrainat de prieteni, munca sau hobby-urile.

Din multe motive, vor exista momente cand veti simti nevoia de a intalni mai multi oameni. Cei mai multi dintre noi prefera sa o faca in situatii care nu par fortate.

Dar aceste tipuri de situatii nu sunt intotdeauna la indemana noastra, si, cu cat imbatranim, cu atat mai dificil este pentru noi sa intalnim oameni noi. De aceea, primul lucru este sa parasiti zona de confort. Este inca imposibil sa intalnesti prieteni noi de pe canapeaua casei.

De ce este greu sa ne facem prieteni?

In grupurile de adulti, tinerii in varsta de 20 de ani sunt cei mai prietenosi. Ei folosesc in mod extensiv retelele sociale, ceea ce ii determina sa interactioneze in mod constant nu numai cu prietenii lor, ci si cu diferiti oameni pe care ii cunosc prin aceste mijloace de comunicare.

Intre timp, adultii mai in varsta devin din ce in ce mai singuratici. Potrivit mai multor sondaje, astazi avem mai putini prieteni decat in anii ’80. Si relatiile virtuale pe care le stabilim nu sunt la fel de satisfacatoare ca cele “reale”. De asemenea, multi oameni de treizeci de ani se plang ca nu stiu cum sa-si faca noi prietenii. Aceasta problema este foarte importanta deoarece prietenia este unul dintre factorii esentiali de a conduce o viata fericita si echilibrata. Intra pe veselie.ro pentru mai multe subiecte asemanatoare.

Cunoastem mai putini oameni

Ca adulti nu mai avem aceeasi diversitate de activitati ca si copiii. Cursuri de vara, noi scoli pe fiecare semestru, activitati extrascolare, proiecte si scoli, etc.

De multe ori vietile noastre devin rutine, asa ca ne miscam in aceleasi cercuri sociale. Cel al parintilor familiei, cel al muncii si cel al cartierului.

Avem alte prioritati

Desigur, chiar si in rutinele noastre, avem contact cu oameni noi, cu toate acestea avem si alte prioritati si este foarte putin probabil ca ele sa stabileasca prietenii diferite.

Cand eram copii, prioritatea noastra era sa jucam si sa ne distram. Ca adulti avem multe responsabilitati. Du-te la lucru, plateste facturi, ingrijeste si educa copii. Timpul pentru distractie si recreere este retrogradat in fundal si, prin urmare, multe dintre acele momente de relaxare rareori apar.

Unul dintre fundamentele prieteniei sunt afinitatile, asa ca cel mai bun mod de a-ti face noi prieteni este participarea la activitati sociale legate de interesele tale personale.

Cursurile de gatit, cluburile de lectura, atelierele de pictura sau echipa sportiva a parintilor sau a biroului sunt cateva exemple ale numarului de optiuni in care puteti gasi oameni care se gandesc la fel.

4 months ago

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *